Werkwijze


Kennismakingsgesprek

In een oriƫnterend gesprek bespreken we alle wensen en hoe we daarmee kunnen helpen. We brengen samen de (functionele) wensen en eisen in kaart zodat we een inschatting kunnen maken van de complexiteit van de functioneel ontwerp fase.

Functioneel ontwerp

In deze fase werken we het functioneel ontwerp helemaal uit. Dit is als het ware een blauwdruk van de te ontwikkelen applicatie; hierin lees je precies wat je kunt verwachten van het eindproduct. In deze fase is het nog relatief eenvoudig wensen en eisen bij te stellen. Na goedkeuring van het functioneel ontwerp kunnen we een offerte maken voor het ontwikkelen van de applicatie.

Ontwikkelen en testen

Op basis van het functioneel ontwerp maken we een technisch ontwerp en gaan we over tot de ontwikkeling. Uiteraard laten we op afgesproken momenten de vorderingen zien en kan de eindgebruiker ook testen.

Gebruikers acceptatie test

In deze fase toetst de eindgebruiker de software aan de eerder vastgelegde specificaties van het functioneel ontwerp. Omdat er tijdens de ontwikkelfase ook getest is, zullen de testinspanningen tijdens deze afrondende test beperkt zijn. Na de test volgen de eventuele aanpassingen waarna de applicatie wordt goedgekeurd.

Oplevering en training

Na goedkeuring installeren we de applicatie. Ook geven we een uitleg over het gebruik volgens het principe "train de trainer".