Adelia Studio V12

schedule

12-09-2012

Adelia Studio versie 12

Sinds deze week is Adelia Studio versie 12 beschikbaar voor de Nederlandse markt. Met deze nieuwe versie van de multi-platform en multi-database ontwikkelomgeving gaan veel wensen van software ontwikkelaars in vervulling: nieuwe functionaliteiten en een zeer gebruikersvriendelijke interface maken snelle oplevering van een kwalitatief krachtig eindproduct mogelijk. Hierdoor plukt niet alleen de ontwikkelaar maar ook de eindgebruiker de vruchten van versie 12.

Nieuwe functionaliteiten en een zeer gebruikersvriendelijke interface maken snelle oplevering van een kwalitatief zeer krachtig eindproduct mogelijk. Hierdoor plukt niet alleen de ontwikkelaar maar ook de eindgebruiker de vruchten van deze update.

Kwaliteitscontrole

Voor versie 12 van Adelia Studio heeft Hardis de productiviteit van de software engineer als uitgangspunt genomen. Zo bevat deze versie een compleet nieuwe module die zich richt op de kwaliteitscontrole van de ontwikkelde software. Dit gebeurt aan de hand van voorgedefinieerde (of eigen) bedrijfs-regels. Daarnaast bevat versie 12 een plug-in voor de integratie met Sonar, dé open source oplossing voor het meten van software kwaliteit..

Gebruiksvriendelijkheid

Het vergroten van de productiviteit vraagt optimalisatie van de gebruiksvriendelijkheid. In versie 12 heeft de ontwikkelaar direct zicht op programmeerfouten en waarschuwingen. Adelia registreert deze direct en geeft deze in een overzichtelijke werkbalk grafisch weer. Daarnaast worden met één klik definities van het geselecteerde object zichtbaar. De Visual/Web debugger bevat nu een grafische boomstructuur van het programma om eenvoudiger te debuggen.

Nieuwe functionaliteiten

Tenslotte bevat Adelia Studio 12 diverse nieuwe functionaliteiten, zoals nieuwe grafische objecten (Auto Suggestion, Split Bar), uitbreiding van web service-integratiemogelijkheden en database-onafhankelijke generatie van integrity constraints.

Een compleet overzicht met alle nieuwe functionaliteiten: nieuw in versie 12